Köp- och leveransvillkor

Kontakt

Välkommen att kontakta oss om du undrar över någonting. Vi kan endast svara i telefon under våra ordinarie öppettider.

Tis - fre kl 10 - 18
Lör        kl 10 - 14

Tel: 0702799287
Mail: info@belleamie.se
Adress: Norrtäljevägen 8, 764 30 Väddö

Priser och produkter

Priserna är i svenska kronor inklusive 25% moms.

Det kan ibland vara svårt att återge en produkt på ett korrekt sätt med enbart en bild. Vi gör vårt bästa för att du ska få en så bra bild som möjligt men inställningar och olika datorer kan göra att färger blir annorlunda och vi reserverar oss för färgavvikeler. Belle Amies fysiska butik och nätbutiken kan ha olika priser och kampanjer. Vi ser butikerna som två separata.

Vi gör vårt bästa för att butiken ständigt ska vara uppdaterad. Dock reserverar vi oss vid att visa varor kan ta slut då samma lagersaldo även gäller för Belle Amies fysiska butik. Vi kontaktar dig via mail om detta skulle uppstå och du har då möjlighet att avboka beställningen via mail om den angivna leveranstiden inte är tillfredsställande.Vi har rätt att ändra priser och frakter som är uppenbart felaktiga utan förhandsinformation.

Kampanjer

Kampanjerbjudanden gäller så långt lagret räcker.

Leveransvillkor

Vi samarbetar med Postnord för brev- och paketsändningar. Leveranstiden är normalt 2-5 arbetsdagar. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget. På order inom Sverige tillkommer en fast fraktavgift på 49 kronor och fraktfritt över 1500 kr.

Reklamationer

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan.  Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1 mån., brev 14 dgr), så fakturerar vi dig 350 kr för vårt arbete med hantering av varorna.

Ångerrätt/retur

Vi följer lagen om distansavtal enligt Konsumentverkets rekommendationer. Du har rätt att ångra köpet inom 14 dagar enligt Distansavtalslagen. Enligt den lagen gäller också att varan skall kunna återlämnas i oförändrat skick. Du har rätt att öppna förpackningen och undersöka varan. Varan ska vara oanvänd samt alla etiketter ska sitta kvar i originalskick. Bortklippta och senare fastknuta etiketter accepteras ej. Belle Amie återbetalar kostnaden senast inom 30 dagar för varan men du står själv för returfrakten till oss. Vänligen kontakta oss via e-mail på belleamie@hotmail.se om du använder din ångerrätt för information om hur du ska göra och för att undvika missförstånd. Returpaket som skickas mot postförskott och efterkrav utlöses ej!

Det är alltid garanti på de varor du köper (1 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på varan får man ny vara, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten. För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.

Ett paket som inte hämtas ut omfattas inte av ångerrätten så tänk på att alltid hämta ut ditt paket. Därefter går det bra att returnera. Ångerrätt gäller endast när du handlar som privatperson, ej företag!

Returer skickas till adressen:

Butik Belle Amie
Susanne Mattsson
Kallbodavägen 10
764 93 VÄDDÖ

Ej uthämtat paket

Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i rerur till oss (paket ca 1 månad, brev 14 dagar), så faktuerar vi dig 350 kr för vårt arbete med hantering av varorna.

Reservationer

Vi reserverar oss för ändringar i pris till följd av stora prisavvikelser från våra leverantörer, felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll. Läs mer om oförutsedda händelser under Force Majeur nedan.

Force Majeur

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndigheters beslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och som påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, så att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

 

Betalningsalternativ

- Klarna Faktura

När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betalningstid - alltid 14 dagar
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen*
 • Ladda ner dina fakturor från klarna.se
 • Möjlighet till delbetalning

Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 50,00 kr samt dröjsmålsränta om 26.00 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte.

* Gäller ej för alla varor och tjänster, t ex. flygresor, evenemang och specialtillverkade varor.

- Klarna Konto

Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

 • Få alltid hem varan innan du betalar
 • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
 • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
 • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura
 • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
 • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp
 • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.

Läs mer: Allmänna villkor

Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation

Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).

SMS-utskick

Det mobiltelefonnummer du anger i kassan kan komma att användas för SMS-avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

Försäljning till minderåriga

Företaget Belle Amie ingår avtal endast med myndig person (18 år eller äldre).

Tvist

Eventuella tvister löses i första hand i diskussion med vår kundtjänst. Vi följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer och hänvisar i övrigt till Europeiska kommissionens verktyg för tvistlösning på nätet: http://ec.europa.eu/consumers/odr/

Drift & produktion:  Wikinggruppen